Niina Huovinen
Niina Huovinen on helsinkiläinen kuvataiteilija ja taidekasvattaja. Häntä kiinnostaa ohjeet, säännöt ja rakentuneet toimintamallit. Viimeaikaiset teokset ovat keskittyneet erilaisten tilojen ja paikkojen tutkimiseen. Varpu Rautaniemen kanssa yhteistyössä toteutettu teoskokonaisuus TOISIN tarjoaa osallistujalleen vaihtoehtoisen tavan olla tilassa ja antaa mahdollisuuden paikan kokemiseen kehollisesti.
​
​
Iines Niemelä
Iines Niemelä on Aalto-yliopistosta valmistuva keramiikasta innostunut muotoilija, jonka teokset häilyvät taide- ja käyttöesineiden rajapinnoilla. Uusimmissa teoksissaan Iines on kiinnostunut elävistä ja moniaistisista pinnoista, struktuureista ja muodoista, jotka tasapainoilevat tyhjyyden ja täyteläisyyden välillä. Luontorakkaana ihmisenä hän ammentaa ideansa ympäröivän luonnon monimuotoisuudesta ja samalla haluaa töidensä kautta herättää huomiota sen kohtaamiin haasteisiin. Teemoina teoksissa toimivat ihmisen ja luonnon välinen suhde, menneisyyden ja nykypäivän vuorovaikutus sekä kauneuden ja kurjuuden vastakkainasettelu.
Robert Hedengren
Työskentelen pienten ja suurten veistosten parissa, pääasiassa puusta ja keramiikasta. Taiteeni kuvaa luonnon rakenteita ja käyttämieni luonnonmateriaalien ilmeikkäitä puolia. Kutsun sitä aineelliseksi ekspressionismiksi. Teoksissani on usein pohjasävy abstraktista eroottisuudesta, ja minua inspiroivat ajatukset kehon kaipauusta ja rakkauden metafysiikasta. Opiskelen muotoilua Aalto-yliopistossa, jossa erikoistun nykymuotoiluun. Olen erityisen kiinnostunut muotoilun ja modernistisen taiteen kohtaamisalueesta.
Varpu Rautaniemi
Varpu Rautaniemi on kuvataiteilija ja taidekasvattaja, joka asuu ja työskentelee Tampereella. Hän on työskennellyt valokuvan ja liikkuvan kuvan parissa vuodesta 2005, mutta viime aikoina kiinnostunut myös performanssitaiteen mahdollisuuksista. Kehollisuus, moniaistisuus ja liike ovat keskeisiä teemoja hänen uusimmissa teoksissaan. Niina Huovisen kanssa yhteistyössä toteutettu teoskokonaisuus TOISIN tarjoaa osallistujalleen vaihtoehtoisen tavan olla tilassa ja antaa mahdollisuuden paikan kokemiseen kehollisesti toisin.
Minna Rusanen
Taiteilija ja keraamikko Minna Rusanen (MunKaa Design) ammentaa ideoitaan luonnosta ja sen muodoista.
Minnan keramiikassa näkyy hänen lapsuudestaan mukanaan kuljettama suomalaisen luonnon
kauneus. Jo pienenä hän rakastui mielikuvituksensa värikylläiseen maailmaan, joka aukesi kasvien ja kivien äärellä leikkiessä. Munkaa Designin astioissa näkyykin myös leikkimielisyys, murretut värit sekä mehevä muotokieli.
​
Minnan astioita on mm. useissa suomalaisissa ja kansainvälisissäkin huippuravintoloissa.
Mira Niittymäki
Mira Niittymäki on reilu kolmekymppinen taiteilija ja muotoilija, sekä Pursu ry:n perustajajäsen. Hän hakee inspiraationsa ympäristön yksityiskohdista, luontoyhteydestä ja pienistä seikkailuista. Näitä hän pyrkii kääntämään universaalille kielelle töissään kuvan ja muodon avulla. Teoksillaan hän pyrkii tuottamaan katsojille yhteyden ja rauhan kokemuksia, joita värittävät intohimo ja mystiikka.
RinneRadio
Yli kolmenkymmenen vuoden keikkailun ja runsaan tusinan albumin jälkeen ambient jazzin pioneerikokoonpano on edelleen aktiivinen ja ajankohtainen. Bändin omaperäistä tyyliä on kuvailtu muun muassa näillä sanoilla: hivenen jazzia, jonkinverran teknovaikutteita, tarttuvia melodioita ja hyppysellinen maailmanmusiikkia.
Waloa
WALOA on helsinkiläinen pop-proge-rock’n’roll-bändi, jonka musiikki kertoo ihmismielen syvyyksistä ja ympäröivästä maailmastamme.
Johannes Kaarakainen
Johannes Kaarakainen on monialainen Helsingissä asuva taiteilija ja muotoilija. Hän työskentelee usein materiaalilähtöisesti ja kädentaitoja sekä käytännöllisyyttä arvostaen. Kaarakaiselle ominaista onkin perinteisen käsityön ja uusien vaikutteiden yhdistäminen. Toisaalta hän on myös kiinnostunut käsittelemään vaikeitakin aiheita konseptuaalisten töiden kautta sekä spekulatiivisen muotoilun keinoja hyödyntäen. Viime aikoina Kaarakainen on työskennellyt etenkin keramiikan parissa.
Loviisa Lassila
Kuvataiteilija ja kirjoittaja. Loviisa tutkii taiteessaan, millaisia luontoyhteys ja oma luontomme ovat kokemuksina, ja millaista tietoisuutta nämä synnyttävät meissä. Hänen viimeisimpiä teemojaan ovat alkuvoimaisuus, kansanperinne ja alter egot.
​
Ville Heimala on kuvanveistäjä (TaK) ja biologi (FM). Luonto on aina ollut hänelle hyvin tärkeä, ja se näkyy usein vahvasti hänen teoksissaan. Hän on myös kiinnostunut luonnonkansojen, erityisesti suomensukuisten kansojen mytologiasta. Heimalasta on kiehtovaa liittää mystisiä elementtejä luonnontieteeseen ja luoda niiden avulla jotakin uutta.
Max Ekman
Max on kuvanveistäjä, tapahtumarakentaja, nikkari sekä tuleva veneenrakentaja. Taiteellaan hän tuo esille Luonnon voiman ja ihmisen pienuuden sen rinnalla. Hän on myös Pursu ry:n jäsen.
Rosita Luu
Kriitikoiden Emma-ehdokkuuden Samettisuu -albumillaan saanut Rosita Luu on monipuolinen artisti, jonka albumeilla on kuultu kaikuja niin glam rockista, popista, elektronisesta musiikista, soulista kuin kantristakin. Monipuolisuus ja uteliaisuus lauluntekijänä onkin yksi artistin tavaramerkeistä sanoituksien lisäksi. Lyriikoiden pohjavire on ihmisyyttä, erheitä ja isoja tunteita syvästi ymmärtävä, eikä Rosita Luun maailmassa mikään ole mustavalkoista tai pyhää.
​
Avajaisissa on luvassa Rositalta intiimi duo-esiitntyminen.
Francisco Gonzales
Francisco Gonzalez Camacho (b. 1990) is a Spanish photographer based in Helsinki. He is currently studying Master's degree in Photography at Aalto University. His practice can be denominated as contemporary social photography which focus in small stories and themes such as family, immigration and community.
​
His most recent project "Elsewhere" explores ideas such as displacement, the landscape as a coping strategy and nature as transcendental space.
Nelli Milan
Nelli Milan on oululaislähtöinen, sittemmin Helsinkiin ja Berliiniin kotiutunut elektronisen musiikin tuottaja, artisti ja biisintekijä. Milanin dj-seteissä kuullaan selektio housea ja elektroa.
Tilda Wallius, Sointu Saraste, Inka Auvinen & Risto Temonen
InOleum on poikkitaiteellinen esitys jonka teemana on saaste ja sen vaikutus ympäristöön ja eliöön. Saaste on läsnä niin ilmassa, merissä kuin kehossakin. Aiheena se kiehtoo sillä kaikessa inhottavuudessaan sen luominen on mukavuuksien edellytys - emme pidä saasteesta mutta pidämme saastuttamisesta. Inoleumissa yhdistyvät ääni, tanssi ja muut visuaaliset elementit. Paino on keskeinen osa liikettä ja äänimaailmaa. Se kuvastaa yksilön ja yhteiskunnan tasapainottelua saasteiden seassa. Teoksessa kaksi öljyistä olentoa kamppaillen yrittävät sopeutua elinympäristön muutoksiin.
Immersiivinen äänimaailma kahmaisee yleisön epätoivon syövereihin, tarjoten vain pilkahduksen toiveikkuutta ja keveyttä.
Inka Auvinen (s. 2000) on suomalainen Brysselissä kasvanut tanssitaitelija. Hän valmistui myös Trinity Labanista Lontoosta keväällä 2021, ja on sittemmin suorittanut DART-nykytanssiryhmän intensiivikurssin Berliinissä.
Sointu Saraste (s. 1998) on pääkaupunkiseutulainen tanssitaiteilija. Hän valmistui Trinity Labanista nykytanssin kandiksi vuosi sitten ja on juuri palannut Suomeen suoritettuaan seitsemän kuukauden intensiivikurssin Art Factory Internationalilla Bolognassa.
Risto Temonen (1998), joutsenolainen itseoppinut äänitaiteilija.
Äänitaiteen lisäksi Risto on aktiivinen alakulttuuritoimija Etelä-Karjalassa,
esimerkiksi UUS HOI SIE-alakulttuuritilan ja UUS Kulttuuri Ry:n toiminnassa.
Riston ääniteoksissa on vahvasti läsnä samplepohjainen työskentely, sekä arkisten äänien muokkaaminen teoksiin sopivaksi.
Tilda Wallius (s. 1998) on Helsinkiläinen tekstiilitaiteilija painottuen vaatetukseen. Hänen töissään tyypillistä ovat tekstuurilla leikkiminen sekä värin moniuloitteisuus ja kerrostus. Lähestymistapa teoksissa on usein muodon sovittaminen kohteeseen spontaanisti ja epätyypillisillä tekniikoilla.
Jani Einto
tba